Referenties

Recreatiebedrijf te koop: kies voor Leisure Makelaars Nederland

Recreatiebedrijf te koop: kies voor Leisure Makelaars Nederland

Tijd voor een nieuwe uitdaging? Denkt u erover na om een recreatiebedrijf te gaan kopen? Dit is een beslissing die u waarschijnlijk niet in een paar dagen maakt. Het aankopen van een recreatiebedrijf vraagt om een makelaar die gespecialiseerd is in de recreatiebranche. Leisure Makelaars Nederland is uw geschikte partner.

Aankoopbegeleiding recreatiebedrijf van A tot Z

Wellicht heeft u al een recreatiebedrijf op het oog en weet u wat u wilt. Het is belangrijk dat u weet wat de risico’s zijn en wat de ontwikkelingen in de markt zijn. U wilt natuurlijk de juiste prijs voor het recreatiebedrijf betalen en niet voor onverwachte verrassingen komen te staan.

Tijdens de aankoopbegeleiding van uw recreatiebedrijf wordt het volgende gedaan:

  • We doen onderzoek naar eigendom, bestaande vergunningen, de lopende exploitatie en andere belangrijke zaken.
  • We bepalen in overleg de juiste aankoopprijs.
  • We voeren onderhandelingen over de aankoop.
  • We ondersteunen bij specifieke overnames, zoals de aankoop van activa of aandelen in een recreatiebedrijf.

Recreatiebedrijf te koop: hier moet u op letten

Besloten om een recreatiebedrijf te kopen? Gefeliciteerd! Voordat u start met het aankopen van een recreatiebedrijf zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Er is namelijk vaak een aanzienlijk bedrag aan eigen vermogen benodigd. Daarnaast is het vertrouwen van de banken in de recreatiesector momenteel – helaas – niet erg groot. Ze beschouwen de markt als risicovol. Dit betekent dat er ongeveer 60% van de afkoopsom gefinancierd kan worden. Er zullen dus voldoende liquide middelen aanwezig moeten zijn.

Kiezen voor een specialist

Bij de aankoop van een recreatiebedrijf is het belangrijk dat u met een makelaar in zee gaat die voldoende kennis heeft van het gehele aankoopproces. De markt verandert continu. De makelaar dient hiervan op de hoogte te zijn én tevens op de hoogte te zijn van de regionale ontwikkelingen. Daarnaast kunt u bij het overnemen van een recreatiebedrijf te maken krijgen met specifieke regelgeving. Een gespecialiseerd makelaar die alle kennis in huis heeft is een must. Leisure Makelaars Nederland heeft een team van gespecialiseerde makelaars, die jarenlange kennis en ervaring hebben in de recreatiesector en het makelaarsvak.

Meer informatie?

Leisure Makelaars Nederland heeft een landelijke dekking. Wat dit inhoudt? Er is altijd een kantoor in de buurt waar u terecht kunt. Meer informatie over het aankopen van een recreatiebedrijf? Onze adviseurs staan voor u klaar. Neem gerust contact met ons op. Benieuwd naar ons aanbod? Bekijk ons actuele aanbod recreatiebedrijven.

Terug naar het overzicht

Een afspraak maken?