Actueel

De verschillende soorten recreatiebedrijven in Nederland

De verschillende soorten recreatiebedrijven in Nederland

Nederland is tegenwoordig erg divers in het aanbod van verschillende soorten recreatiebedrijven. Van bedrijven zonder voorzieningen tot aan overmatige luxe op het recreatiegebied. U kunt het soms zo gek niet bedenken of het is in Nederland te vinden. Dit zijn vijf voorbeelden van recreatiebedrijven in de verblijfsrecreatie:

Glamping

Oftewel glamourous camping. De luxe kampeerervaring is helemaal hot. In luxe safaritenten wordt het kampeergevoel met comfort gecombineerd. Word wakker in de buitenlucht tussen de muren van tentdoeken, maar lig in een heerlijk comfortabel bed, maak een heerlijk ontbijtje in de compleet uitgeruste keuken en geniet aan de tuintafel op uw veranda. Ideaal voor kampeerders die van luxe houden. Daarnaast zijn de tenten voor de recreatiebedrijven erg functioneel en makkelijk te onderhouden.

Ligplaatsen havens

Een boot huren- of zelfs kopen- is nog steeds populair. De ligplaatsen op een mooie plek in Nederland zijn altijd al populair geweest én dat is nog steeds het geval. Goede voorzieningen bij de jachthavens worden ook hier steeds belangrijker voor ligplaatshouders. Denk hierbij aan sanitaire ruimtes (douche- en wasgelegenheid), een brandstofstation, watertappunt, elektriciteit op steiger, parkeergelegenheid en een goede wifi verbinding. Ook (watersport) activiteiten en een supermarkt in de buurt wordt als geen overbodige luxe gezien. Heeft u interesse in een watersportgebonden bedrijf? Bekijk dan ons aanbod.

Vakantiehuisjes

De trend om op vakantie te gaan in een vakantiehuisje houdt ook in 2021 in Nederland aan. Beleggen in een vakantiepark of losse vakantiehuisjes is op het moment een aantrekkelijke investering. Een trend op dit gebied zijn de duurzame en luxe vakantiehuisjes voor de driegeneratievakantie, gezinnen die op vakantie gaan met kinderen én opa of oma. Recreatiebedrijven zien namelijk steeds vaker dat gezinnen met opa en oma op vakantie gaan. Ook duurzame of energiezuinige materialen zijn voor veel vakantiegangers erg belangrijk. Kortom, genoeg kansen in deze branche, speel hierop in en bekijk ons aanbod.

Wildkamperen

Heerlijk ontspannen in de natuur en even helemaal offline gaan. Steeds meer mensen snakken ernaar om ‘back to basic’ op vakantie te gaan in de natuur. Wildkamperen is in Nederland natuurlijk verboden, maar steeds meer recreatiebedrijven richten hun terrein in als een natuurkampeerterrein. Zo voelt het net als wildkamperen zonder voorzieningen. Door op deze manier in te spelen op verschillende behoeftes, kunt u het terrein verdelen in comfortniveaus.

Exclusieve overnachtingen

Even wat anders dan een standaard camping. Veel recreatiebedrijven in Nederland zijn net een stapje verder gegaan en hebben het recreatiepark omgetoverd tot een bijzondere accommodatie waar beleving centraal staat. En nee, daar hoeft u niet voor naar het buitenland. U kunt het zo gek niet bedenken of Nederland heeft het al. Denk hierbij aan een recreatiepark op de boerderij, overnachten bij een oude gevangenis of kerk, overnachten in een glazen huisje, slapen in een wijnvat of overnachten in een luxe boomhut met hottub. Investeren in een recreatieterrein, waarbij de originaliteit ervan afspringt is dus ook zeker een kans in Nederland.

Leisure Makelaars Nederland: uw recreatiemakelaar

Zoekt u een makelaar voor het kopen van een park vol vakantiehuizen, een camping of een jachthaven? Dan moet u bij een specialist zijn. Door ons vele jaren ervaring in het makelaarsvak én de recreatiesector bent u bij ons aan het juiste adres. Benieuwd naar ons aanbod? Bekijk ons actuele aanbod recreatiebedrijven.

Terug naar het overzicht

Een afspraak maken?