Actueel

Synchro Bedrijfshuisvesting: ‘Cultuur, vermaak en duurzaamheid in groot- en kleinschalige parken worden belangrijker’

Synchro Bedrijfshuisvesting: ‘Cultuur, vermaak en duurzaamheid in groot- en kleinschalige parken worden belangrijker’

Waar het begon

Het begon in 2001: Pieter startte als specialistische makelaar in de bedrijfshuisvesting. Na negen jaar met zijn broer te hebben samengewerkt, is het kantoor van Synchro verhuisd naar Zeeland. Naast bedrijfshuisvesting is Synchro ook actief als taxateur En Zeeland? Dat was - samen met de passie voor het vak - één van de redenen om ook recreatievastgoed toe te voegen aan hun specialismes. “Het recreatievastgoed biedt mij verbreding in kennis en kunde in het makelaarsvak” aldus Pieter.

Recreatiemakelaardij: een uitdagende specialisatie

“Recreatiemakelaardij is echt een specialisatie. Het vergt veel branche specifieke kennis en kunde. Je verkoopt namelijk vaak het hele (familie-)bedrijf. Als makelaar vind ik die verkopen leuk. Het geeft mij een uitdaging”, noemt Pieter. “Ik houd mij normaliter vooral bezig met bedrijfsmatige hallen, kantoren en winkels. In de recreatiemakelaardij werk ik altijd samen met één van de drie specialisten van Leisure Makelaars Nederland. Dit is een waardevolle samenwerking. Wij zijn echt vier eigen ondernemers die weten hoe het werkt als ondernemer en kunnen dat ook gebruiken om de klant te adviseren.”

De vastgoedmarkt is een bijzondere markt

“In de recreatie zijn vergelijkbare omstandigheden als de commerciële vastgoedmarkt te zien. Je merkt dat huur minder in trek is, dit omdat de financieringsrente relatief laag is en het vermogen op de spaarrekening wordt belast. Net als bij de bedrijfsruimtemarkt is er veel vraag en weinig aanbod”, stelt Pieter. “Ik merk dat er in de recreatiemakelaardij veel vraag is vanuit internationale concerns. Dit zag ik de afgelopen jaren wel aankomen, maar is de afgelopen twee jaar wel verhevigd. Ik vind de huidige marktomstandigheden nu wel heel bijzonder. Zo heb ik het nog niet eerder gezien.”

Recreatieve gast kiest voor korte vakanties, luxe en vermaak

“In de recreatiemarkt zie je dat het concept dagrecreatie zich ook in de verblijfsrecreatie probeert te begeven. Denk aan pretparken die vakantiewoningen gaan aanbieden. Ook korte vakanties en weekendjes weg zijn steeds meer in trek. De recreatieve gast wil meer luxe en vermaak. De accommodatie moet niet alleen luxe zijn, maar ook andere services bieden: bijvoorbeeld barbecue- of yoga workshops. Op de camping wil men het comfort die zij thuis ook hebben. Je ziet dat kamperen in een tent op een veld minder in trek is en er toenemende belasting op camperplekken is in plaats van tenten.”

De toekomst van recreatiemakelaardij

“Het is lastig om in de toekomst te kijken. Er is momenteel veel onzekerheid in de markt door inflatie en oorlog. Wel verwacht ik dat er de komende jaren vraag blijft naar goede locaties als kustlocaties. Als ik kijk naar de recreatiemakelaardij over 30 jaar, verwacht ik dat toeristen niet alleen maar willen zonnebaden, maar een totale vakantiebeleving willen ervaren. Cultuur, vermaak en duurzaamheid in groot- en kleinschalige parken worden belangrijker”, voorspelt Pieter.

“De rol van de makelaar zal niet veel veranderen. Je gaat voor het meest optimale resultaat. Hierbij is je netwerk ook erg belangrijk. Vroeger in het internetloze tijdperk was een makelaar noodzakelijk. Inmiddels kunnen mensen online veel zelf vinden. Als makelaar moet je dan juist je toegevoegde waarde laten zien. Je moet je blijven onderscheiden in het ontzorgen van een opdrachtgever. Dat ontzorgen blijft echt ontzettend belangrijk, net als branche specifieke kennis en kunde. Ook goed om te onthouden: regionale verankering is van belang voor makelaars. Oftewel, kennis van het vak en lokale kennis in de markt.”

Leisure Makelaars Nederland is uw recreatiemakelaar

Door de jarenlange ervaring van onze makelaars in het vak en de recreatieve sector, zijn wij een geschikte recreatiemakelaar voor uw recreatievastgoed. Wilt u meer informatie? Wij staan voor u klaar. Neem gerust contact met ons op!

Terug naar het overzicht

Een afspraak maken?