Actueel

Wanneer een recreatiemakelaar inschakelen?

Wanneer een recreatiemakelaar inschakelen?

Al een tijdje dat unieke vakantiepark op het oog? Of heeft u een vakantiepark maar wilt u hem verkopen omdat u een ander droomplekje heeft gevonden? Dan is het slim om een recreatiemakelaar in te schakelen. Iemand met kennis van zaken, die u kan voorzien van de juiste begeleiding en advies. Zodat uw aankoop of verkoop in goede banen wordt geleid.

Recreatiemakelaar: wat houdt het in?

Als u met een recreatiemakelaar in zee gaat, begeleidt deze u bij het aankopen of verkopen van uw vakantiepark oftewel recreatief vastgoed. Een recreatiemakelaar kent de recreatiesector door en door. De makelaar weet wat er speelt in de markt, wat er allemaal bij komt kijken en zorgt ervoor dat u de best mogelijk deal krijgt. De makelaar begeleidt u van A tot Z. Denk aan de kennismaking, bezichtigingen, onderhandelingen, begeleiding van notariële zaken, documentatie en afhandeling.

Aankoopbegeleiding

Een recreatiemakelaar inschakelen voor het aankopen van het vakantiepark houdt in dat de makelaar u van het begin tot het einde bij de aankoop begeleidt. Er zijn een aantal specifieke aandachtspunten waar de makelaar u advies in geeft. Zo neemt de makelaar u mee in: onderzoek naar eigendom, vergunningen, exploitaties, vaststellen van de juiste aankoopprijs, onderhandelingen en kunnen zij ondersteunen bij specifieke overnames zoals de aankoop van activa.

Verkoopbegeleiding

Bij de verkoop van uw vakantiepark begeleidt een recreatiemakelaar u in het gehele proces. Een makelaar beschikt vaak over een bestand met potentiele kopers. Zo komt uw onderneming bij de geïnteresseerden onder de aandacht. De makelaar ondersteunt u in zaken als aandelenoverdracht, regelgeving, verkoop via inschrijving of bedrijfsoverdracht. U kunt bij de verkoop kiezen tussen open verkoop, stille verkoop of verkoop via inschrijving.

Voordelen inschakelen recreatiemakelaar

Kiest u voor een recreatiemakelaar? Dan brengt dit verschillende voordelen met zich mee. De makelaar heeft kennis van de recreatiemarkt, zo kan hij goed de waarde van het vakantiepark inschatten en zorgt hij ervoor dat u de beste deal krijgt. Daarnaast kan de makelaar u helpen met de onderhandeling. Is de deal rond? Dan kan de makelaar u helpen met alle documentatie en administratieve werkzaamheden.

Leisure Makelaars Nederland: uw recreatiemakelaar

Zoekt u een makelaar voor de verkoop van een park vol vakantiehuizen, een camping of jachthaven? Dan moet u bij een specialist zijn. Door ons vele jaren ervaring in het makelaarsvak én de recreatieve sector bent u bij ons aan het juiste adres. Meer informatie over ons als recreatiemakelaar? Onze adviseurs staan voor u klaar. Neem gerust contact met ons op. Benieuwd naar ons aanbod? Bekijk ons actuele aanbod recreatiebedrijven.

Terug naar het overzicht

Een afspraak maken?