Actueel

Watersportbedrijf ter overname: zo werkt de bedrijfsoverdracht

Watersportbedrijf ter overname: zo werkt de bedrijfsoverdracht

U bent eigenaar van een watersportbedrijf en wilt uw bedrijf verkopen. U bent (startend) watersportondernemer en op zoek naar een watersportbedrijf om uw ondernemersdoelen te verwezenlijken. Aan welke kant van de spreekwoordelijke tafel u ook zit: bij een bedrijfsaankoop of -overdracht komt het nodige kijken.

Aan- en verkoopadvies watersportbedrijven

Bij Leisure Makelaars Nederland zijn we er zowel voor de aankopende als de verkopende partij. Bij beide geldt: een goede en gestructureerde analyse van het bedrijf is van essentieel belang. Het aan- of verkoopadvies bestaat uit diverse fases, waarbij het gehele proces is ondervangen. Voordat we van start gaan komen we graag bij u langs om het proces helder uit te leggen én natuurlijk om persoonlijk kennis te maken.

Watersportbedrijf ter overname: analysefase

De analysefase bestaat kort gezegd uit het inzichtelijk maken van alle beschikbare informatie. Denk hierbij aan een waarderingsrapportage en informatiememorandum. Ook brengen we de potentiële (ver)kopers in kaart en geven we advies over de aan- of verkoopprijs van de onderneming. 

Verkoopt u uw bedrijf? Dan maken we in deze fase ook de balans op over de uitstraling van uw bedrijf. We geven advies over verbeteringen met betrekking tot het verkoopklaar maken en het presenteren ervan.

Verkopen watersportbedrijf: onderhandelen potentiële kopers

Bij de verkoop van uw watersportbedrijf komt veel kijken. Daarom is het fijn om een ervaren adviseur naast u te hebben in de onderhandelingsfase. In deze fase nemen we de communicatie met potentiële kopers op ons. Zo zorgen we voor een goede informatievoorziening, analyseren we de biedingen en stroomlijnen we de onderhandelingen.

Overeenkomsten en biedingsbrieven zijn ook elementen die in deze fase aan bod komen. Dit komt ook aan de orde bij het aankoopproces.

Daadwerkelijke aan- of verkoop

Tot slot zal de aan- of verkoop plaatsvinden. Ook in deze fase wordt u begeleidt. We coördineren het verloop van de koop en beoordelen de aan- of verkoopovereenkomst. Als laatste staat ons nog één ding te doen: u feliciteren met een succesvolle aan- of verkoop!

Overweegt u om te (ver)kopen?

Neem dan in deze fase al contact op met ons. Zo kunnen we u van begin tot einde ontzorgen in een succesvol aan- of verkoopproces. Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 

 

 

Terug naar het overzicht

Een afspraak maken?